S-a-ntâlnit hoţul cu prostul. De ce e mare vorba asta a noastra?

avem o fotografie care concentreaza in ea cam tot ce poate fi important pentru  om care se intalneste cu om care vrea sa il pacaleasca. 

vezi, nu spune "tu crezi ca S-a întâlnit hoţul cu prostul". parte din frumusetea ei este ca este eliptica de componenta subiectiva, "tu crezi", si vine si livreaza ca pe un fapt doar componenta obiectiva. cineva s-a intalnit cu altcineva. 

dar este eliptica si de componenta subiectiva  (eu) am detectat, te-am vazut, te-am mirosit ca 1) tu esti hoţ, vrei sa ma pacalesti si 2) ma crezi prost.

 trebuie sa ai deja experienta de viata, inteligenta, atentie,  ca sa intelegi imediat in ce situatie te afli. nu conteaza varsta. 

cum citim vorba asta, si de ce e mare? pentru ca  hoţul inseamna de fapt hoţia, o sfera. prostul inseamna prostia, alta sfera. si amandoua aceste doua sfere sunt intr-o alta sfera, mai mare, mai fina- sfera intelegerii, a perceptiei in cel mai inalt grad. 

Acesta este un blog de descrieri si masuratori, nu toate serioase, multe din ele naive sau gresite. In blog intra lucruri care mi-au atras atentia. Nu e scris blogul cu intentia de a da sfaturi cuiva