Daca voia sa sublinieze numai gestul de a face bine, Hristos nu venea cu nici un fel de alte detalii in povestea samariteanului milostiv. Povestea ramanea intr-o definitie: "Toti oamenii care ingrijesc pe banii lor oameni aflati in pericol de moarte, se vor numi de acum inainte samariteni milostivi"

Se vede clar ca Hristos nu atrage atentia deloc asupra nationalitatii talharilor, dar atrage atentia, precizeaza nationalitatea salvatorului. Si atrage atentia asupra faptului ca inainte ca samariteanul milostiv sa intre in actiune, au trecut pe langa , fara sa faca nimic pentru cel care putea fi salvat, un preot si altcineva care apartine clerului, un levit. 

Poate nu e cea mai proasta idee sa fim mai atenti cand numim pe cineva samaritean milostiv. 

Nu orice binefacator e samaritean milostiv, si nici nu ar trebui sa ii punem pe toti in acelasi sac. Daca ne intereseaza mesajul lui Hristos, altfel merge orice. 

Acesta este un blog de descrieri si masuratori, nu toate serioase, multe din ele naive sau gresite. In blog intra lucruri care mi-au atras atentia. Nu e scris blogul cu intentia de a da sfaturi cuiva