Generalul Gheorghe Avramescu si Sfantul Luca chirurgul

Am gasit o legatura puternică intre Botosani si Simferopol. In WW2 generalul Gheorghe Avramescu, care s-a nascut in Botosani si a terminat la Laurian, a infiintat la Simferopol, unde a ramas cateva luni cu trupele sale, singura cantină pentru copii, batrani, infirmi si saraci de pe frontul de est.

 O parte mancau la cantina, cei mai multi luau mancarea acasa. Vorbim de mai mult de 2000 de suflete  hranite zilnic de armata romana, prin grija generalului Avramescu. Mancarea de la cantina era cumparata partial din banii donati de ofiterii romani. 

De altfel Avramescu mergea cu masina plina de alimente si oprea masina si le daruia si soldatilor si tuturor necajitilor pe care ii intalnea. Un om care a luptat ca ofiter  si in WW1 si era mereu in linia intai, mereu printre soldati, ca sa ii incurajeze. Soldatii il iubeau si ascultau de el ca de Dumnezeu.

Soldatii ii spuneau Tătuca. Aceiasi soldati ii spuneau nevestei generalului Talpa iadului. 

Acesta este un blog de descrieri si masuratori, nu toate serioase, multe din ele naive sau gresite. In blog intra lucruri care mi-au atras atentia. Nu e scris blogul cu intentia de a da sfaturi cuiva