Chiar si cea mai tare parabola spusa de Hristos are o mica problema. Parabola fiului risipitor.

Care? E greu de folosit aceasta parabola pentru a intelege intruparea lui Hristos, care a venit El la fiul risipitor. Hristos parintele fiului risipitor a pus o haina pe El si s-a prezentat unde era fiul risipitor,  sa ii intinda o mana de ajutor si sa il scoata dintre porci si dintre roscove. In schimb in parabola, tatal asteapta la el acasa fiul sa se intoarca, nu se duce dupa el. 

Hristos intra personal prin intrupare chiar in ferma de porci in care a esuat fiul. Trebuie sa fim atenti, pentru ca Hristos doar sugereaza in parabolele Lui, El nu a venit sa isi puna medalii, ajuta chiar si mai mult decat ar putea sa sugereze parabola sa. 

Acest detaliu esential al maximei generozitati a lui Hristos, deci maxima, mai mult nu se poate, lipseste din parabolă. Aceasta nepotrivire in favoarea Povestitorului, care isi ascunde generozitatea totala, ar putea sa ne puna un pic pe ganduri. Hristos ne spune: am venit la tine, nu exista nici o distanta, tu fa primul pas, care este si singurul pe care trebuie sa il faci. 

Acesta este un blog de descrieri si masuratori, nu toate serioase, multe din ele naive sau gresite. In blog intra lucruri care mi-au atras atentia. Nu e scris blogul cu intentia de a da sfaturi cuiva