( am dormit odata la -12 C, afara . sacul de dormit avea fashii de gheatza pe el dimineatza, vaporii de transpiratie inghetasera :). vorbesc de un sac de iarna, care asigura confort termic pana in minus 15 C. n-am racit, sigur ca atunci cand am iesit din sac m-a luat cu veselia aia :) pe care o cunoaste toata lumea atunci cand iese in frig de la caldura. )
1) 6-8-10 ore de somn intr-un spatiu inchis inseamna practic suboxigenarea creierului. plamanii recircula dioxidul de carbon din expiratie. suna naspa si e naspa.
2) consecinte directe: te trezesti mai obosit in loc de mai odihnit, proasta dispozitie ziua, vise naspa noaptea.
3) daca nu e vorba de o persoana bolnavicioasa, sigur ca se poate dormi si iarna cu fereastra deschisa. e nevoie de vointa si de continuitate, sac de dormit de iarna, daca se poate. consecinte: nu mai racesti asa de usor, respiri aer curat toata noaptea , dormi mai putin , pentru ca organismul se reface mult mai rapid din oboseala, te simti odihnit pe bune.
4 (daca e foarte foarte frig---> sac de dormit si lasi numai nasul afara :) . importanta e oxigenarea creierului in timpul somnului, nu sa expui cat mai mult din suprafata corporala la aer rece :)