SUB BLUZA NIMIC, SUB FUSTA NICI ATAT :) ... lauren elder

aprilie 1976. un avion cessna cu trei pasageri se prabuseste in muntii sierra nevada, california . lauren elder e singurul supravietuitor, si are un brat rupt. (...) in seara accidentului, lauren elder vede luminile orasului independence,  in valea owens, dar intre ea si lumini, desert si stanci acoperite de zapada si/sau de gheatza. 


2 lauren elder are pe ea o fusta si o bluza si in picioare cizme cu toc de 5 centimetri. atat. pe sub bluza nimic, pe sub fusta nici atat :) 


3 dar...vede luminile primului oras, are deja o directie clara, face primii pasi spre stanca cea mai apropiata. a mers in total... 36 de ore !!!. pare imposibil, nu? mai mult decat subtire imbracata si fara mancare si fara posibilitatea de a dormi nici macar 5 minute...


4 face pasi mici , se asigura, de fiecare data cand e nevoie ,de cateva ori , inainte de a continua, sapa trepte in gheatza sau in zapada cand altfel nu poate urca, se odihneste des, dupa cateva ore se intoarce si vede ce a urcat si de unde a plecat si tzipa de bucurie- "uite cat am fost in stare sa urc, nu e rau de loc!"


5 ... cand urca, ii trece prin minte ca " daca cineva ar fi jos si s-ar uita sub fusta mea in timp ce urc, ar vedea tot ce il intereseaza"- si rade la gandul asta.


6 in fine, dupa  36 de ore ajunge in oras.imensa oboseala invinsa de nenumarate ori pe drum. lauren arata ca si cum ar fi evadat dintr-un lagar de concentrare. si ce daca? :) .  reusise. singura ! 


asta e o chestie


7  o directie+ un plan minim, simplu+  un pas mic, gandit + odihneste-te des + razi de tine de cate ori ai ocazia + bucura-te de fiecare data cand "iti iese" ceva :) + nu te lasa descurajat/a-- ci cauta cea mai buna iesire --->urmatorul pas =lauren elder... NU CAUTA NICIODATA DIRECT SUCCESUL ! , nu fi obsedat/a de marile realizari ale altora,  sau ca altii au conditii, tu nu.   fiecare are drumul lui :)


( o situatie reala , nu studiata, de supravietuire ii ia prin surprindere pana si pe cei mai pregatiti, pentru ca niciodata nu e cum te asteptai sa fie. emotiile sunt atat de puternice, frica atat de mare, ca daca nu iti folosesti vointa cat mai rapid pentru a le domina, esti cuprins de panica si asta chiar e un pericol mortal.


 panica inseamna ca esti complet blocat mental de frica si nu mai reuseti sa gandesti nimic, nu mai reusesti  sa faci nimic in situatia data. drumul sigur spre  o moarte sigura.


 de aceea vointa trebuie sa ia controlul asupra emotiilor cat mai rapid, prin ordin mental direct si simplu. emotiile dezlantuiite trebuie... inlantuite inapoi . energia emotionala ia atunci forma unei baterii psihice, si e folosita pentru actiuni simple, mici pasi in directia cea mai buna posibila. usor de zis, greu de facut, dar alta cale nu e )

Acesta este un blog de descrieri si masuratori, nu toate serioase, multe din ele naive sau gresite. In blog intra lucruri care mi-au atras atentia. Nu e scris blogul cu intentia de a da sfaturi cuiva